Doelgroep

Deze bijscholing is bedoeld voor zorgverleners die hun algemene kennis over omgaan met medicatie in de thuiszorg willen opfrissen/vergroten. Het rapport “Veilige principes in de medicatieketen” (maart 2012) is in deze bijscholing de richtlijn.

Doel

Na de bijscholing bent u in staat om volgens de principes uit het rapport “Veilige principes in de medicatieketen” te handelen.

Inhoud
  • Algemeen medicatie
  • Medicijnen bij specifieke groepen zorgvragers (bijv. kinderen, ouderen)
  • Medicijnen in bijzondere situaties (bijv. niet eten, sondevoeding periode)
  • Taken en verantwoordelijkheden in de medicatieketen
  • Medicatieveiligheid
  • Verschillende toedienvormen
Werkwijze

Ter voorbereiding op de bijscholing ontvangt u digitaal een syllabus met theorie over het thema. Aan de hand van een (PowerPoint) presentatie wordt de theorie uitgelegd en kunnen voorbeelden en problemen uit de praktijk worden besproken. Daarna is er tijd om aan de hand van instructiefilmpjes de verschillende toedienvormen te bespreken en te oefenen.

Na het volgen van de bijscholing ontvangt u een bewijs van deelname.

Tijdsduur

De bijscholing bestaat uit één dagdeel.

Locatie

Buro Zes zoekt een locatie die centraal is voor de meeste deelnemers. Individuele bijscholingen worden gegeven in Boxtel.

Tarief

Buro Zes kan deze bijscholing aanbieden voor € 70,= per deelnemer (minimaal 4 en maximaal 12 deelnemers). Dit bedrag is inclusief trainingsmateriaal, syllabus, koffie en thee.

Inschrijven en annuleren

U kunt zich inschrijven voor deze bijscholing via Contact. Ik neem contact met u op om u over de trainingsdata te informeren. Ongeveer een maand vóór de bijeenkomst ontvangt u de factuur. Na betaling ontvangt u de syllabus en de protocollen ter voorbereiding van de training. Annuleren kan kosteloos tot 30 dagen vóór de bijeenkomst. Daarna betaalt u € 40,=.